In de serie kennismaken kijken we naar verschillende bitcoin wisselkantoren die actief zijn op de Nederlandse markt en dienstverlening van deze veelbelovende startups.

In deze kennismaking kijken we naar de Nederlands-Zweedse startup Safello. Het bedrijf werd in augustus 2013 opgericht en wordt geleid door de Nederlandse CEO Frank Schuil. De ondermening is in Zweden gevestigd en staat geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten van het Scandinavische land.

Om bitcoins te kopen of verkopen bij Safello dient eerst een account te worden aangemaakt en de juiste documentatie te worden opgestuurd. De documentatie bestaat uit foto’s van de voor- en achterkant van je legitimatiebewijs en een energierekening of bankafschrift met je naam erop. De verificatie kan ongeveer twee werkdagen duren.

Vervolgens kun je bitcoins kopen via een SEPA bankoverboeking die het mogelijk maakt vanaf elke Europese bank een overboeking te doen in euro. Transacties worden in 1 à 2 werkdagen afgehandeld. Er kan alleen met een rekening worden betaald die overeenkomt met de naam van de account. Een totaaloverzicht van de geaccepteerde betaalmethode is hier te vinden. De gekochten bitcoins worden direct doorgestuurd naar de wallet van de gebruiker, zodat je geen geld bij het bedrijf hoeft op te slaan.

Focus op Nederland en België

Safello lijkt zich in 2017 niet meer actief op de Nederland of Belgische markt te focussen, dit deed het bedrijf eerder wel. De Nederlandse Facebook en Twitter van het bedrijf is sinds 2014 niet meer actief. Wie weet dat in de toekomst het bedrijf zich actiever gaat focussen op de Benelux.