Het is de bulls niet gelukt om het opwaartse momentum dat bitcoin (BTC) eind oktober zag, vast te houden. De BTC koers is daardoor flink teruggezakt maar er is wellicht een lichtpuntje aan de horizon te zien nu het erop lijkt dat de bodem van deze neerwaartse beweging gevonden lijkt te zijn.

In het artikel van 4 november was te lezen dat bitcoin zich boven de support van $9.000 bevond. Hier is bitcoin rond 10 november doorheen gezakt waarna het de weg naar beneden voortzette. Een aantal belangrijke supportzones werden gebroken zoals de $8.600, $8.000 en uiteindelijk zelfs de $7.000. Een low werd gevormd bij $6.526. 

Sindsdien lijkt het tij een beetje te keren. Op de dagelijkse grafiek is de Relative Strength Index (RSI) uit het overbought-gebied geklommen en lijkt de trend opwaarts te zijn. Daarnaast staat de MACD op het punt om een bullish cross-over te maken. De komende dagen moet duidelijk worden of het ook daadwerkelijk zover komt. 

Voor de bulls is het zaak om de prijs door de weerstand bij $8.000 te drukken om een verder herstel te kunnen realiseren. Een dalende trendlijn die bitcoin sinds eind oktober vormt kan echter roet in het eten gooien. Deze bevindt zich op dit moment bij het prijsniveau van $7.700. 

Zakt de koers terug vanaf deze trendlijn dan is de $7.000 een belangrijke supportniveau om in de gaten te houden. In de situatie dat de koers hier doorheen zakt dan kan BTC eventueel weer op zoek gaan naar de support bij $6.500. Een verdere daling kan een versnelling richting de $6.000 of zelfs daaronder betekenen.