De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen maand flink teruggezakt. De grootste reden voor de toegenomen volatiliteit is de uitbraak van het coronavirus. Dit virus zorgt nu wereldwijd voor enorme problemen, wat afgelopen week al een flinke beurskrach veroorzaakte.

De koersen op de traditionele aandelenmarkten maakten een duik omlaag. Vrijwel alle markten zagen een flinke daling als gevolg van beleggers die massaal hun posities sloten. Zo’n slechte periode hebben de beurzen in tientallen jaren niet gezien. Ook bitcoin ging dus flink onderuit en zakte zelfs even onder de $4.000 terwijl het eerder nog vlak boven de $9.000 handelde.

Op dit moment handelt bitcoin in een symmetrisch driehoekspatroon met steeds hogere lows maar lagere highs. Op het moment van schrijven is bitcoin echter aan een sterke opwaartse beweging, tot een uitbraak uit het driehoekspatroon is het echter nog niet gekomen.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) door de 50 is gebroken, een positief signaal. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) staat daarnaast op het punt om een bull cross te vormen. 

Ook op de dagelijkse grafiek is te zien dat de RSI steeds dichterbij de 50 komt en dat de MACD een toenemend opwaarts momentum laat zien. Mocht bitcoin uit de driehoek kunnen breken dan zouden verdere stijgingen mogelijk zijn. 

Het eerstvolgende obstakel is op dit moment nog de $6.400. Bitcoin wordt nu nog voor $6.255 verhandeld maar steeg de afgelopen uren al even tot een piek van $6.641. Mocht bitcoin uit kunnen breken dan zullen bij $6.800 en $7.000 de volgende obstakels gevonden kunnen worden. De koers zou bij $5.800 mogelijk steun kunnen vinden mocht BTC verder terugzakken. Hier bevindt zich de supportlijn van het symmetrisch driehoekspatroon.