Bitcoin kopen

Voordat je bitcoins kunt kopen heb je eerst een plek nodig om ze op te slaan, dit noemen we een bitcoin wallet. Er zijn verschillende soorten wallets, de ene veiliger dan de ander. Over het algemeen worden hardware wallets aangeraden, dit zijn speciale apparaten die je bitcoins veilig houden van hackers. Mocht je geintreseerd zijn in hardware wallets, neem dan een een kijkje naar de Ledger Nano S of de Trezor.

Zodra u een Bitcoin-portemonnee hebt, gebruikt u een traditionele betaalmethode zoals een creditcard, bankoverschrijving of een betaalpas om Bitcoins te kopen op een Bitcoin-exchange (bijvoorbeeld: Coinbase). De Bitcoins worden vervolgens overgezet naar uw portemonnee. De beschikbaarheid van de bovenstaande betaalmethoden valt onder het rechtsgebied en de gekozen ruil. Hier is een screenshot van de Bitcoin-interface die laat zien hoe u Bitcoin, maar ook Ethereum en Litecoin, andere populaire virtuele valuta’s, kunt kopen en verkopen. Zoals u ziet, is het net zo eenvoudig als klikken op het tabblad ‘Kopen’ als u wilt kopen en het tabblad ‘Verkoop’ als u wilt verkopen. U selecteert welke valuta u koopt / verkoopt en welke betaalmethode (uw bankrekening of creditcard) u wilt gebruiken.

Zodra je een wallet hebt besteld en geïnstalleerd is het tijd om bitcoins aan te schaffen. Je kunt bitcoins kopen met iDeal of Bancontact bij verschillende sites zoals BTC Direct of Coinbase. Naast bitcoin (BTC), kunt je ook andere crytomunten kopen bij deze partijen. Denk bijvoorbeeld aan ethers of litecoins.