De afgelopen maanden zijn positief verlopen voor bitcoin (BTC). De koers wist door een aantal belangrijke weerstandsniveaus heen te breken en kon zelfs weer boven de $10.000 stijgen. In dit artikel lees je alles over het koersverloop van de afgelopen maand en de huidige situatie op de markt.

Vorige maand was te zien dat bitcoin bij $9.000 sterke weerstand tegenkwam. Het gevolg was dat bitcoin even een stapje terug deed en uiteindelijk terug zakte tot een low van $8.252 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Vanaf dat prijspunt ging het echter hard.

Binnen drie dagen tijd steeg de BTC koers van de eerder genoemde low naar de weerstandszone bij $9.400, een stijging van meer dan $1.000 in waarde! Eenmaal daar aangekomen begon bitcoin te rangen en bleef het vlak onder het prijsniveau van $9.400 handelen.

Dit was echter nog niet het einde van de recente opwaartse beweging. In de dagen hierna kon bitcoin verder stijgen en zelfs de psychologische grens bij $10.000 breken. Een high werd gevormd bij $10.522 op Coinbase.

Nu lijkt het er echter op dat de bulls enigszins uitgeput zijn geraakt. Zo zakt de Relative Strength Index (RSI) op de dagelijkse grafiek weer iets terug. Wel bevindt de RSI zich nog in het bullish gebied. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarentegen een bear cross, wat een bearish signaal is. De koers zakte de afgelopen dagen terug vanaf de eerder genoemde high naar een low van $9.467.

Op dit moment lijkt het er niet op dat de koers de weerstand bij $10.500 weer kan bereiken nu het een lagere low heeft gevormd. Hiermee is de support bij $9.800 belangrijk. Bij verdere dalingen kan de $9.400 belangrijke steun bieden. De belangrijkste weerstand blijft vooralsnog de $10.500. Een doorbraak door dit prijsniveau kan zorgen voor een versnelling richting de $10.800.