De afgelopen maand is de bitcoin (BTC) koers in een neerwaartse trend blijven zitten. Een dalende trendlijn houdt stand en bitcoin bevindt zich op dit moment bij een belangrijke support-zone. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken voor wat betreft de bitcoin koers. 

Op de dagelijkse bitcoin koersgrafiek van cryptocurrency exchange Coinbase is te zien dat BTC Na het bereiken van zijn jaarlijkse hoogtepunt van 2019 in een neerwaartse trend terecht is gekomen. Deze lijn testte bitcoin ongeveer drie keer in de afgelopen maand. 

Nadat BTC de trendlijn eind september voor de laatste keer testte zakte de koers sterk naar beneden. Door die daling werden een aantal belangrijke supports gebroken. Zo zakte de koers van boven de $10.000 door de supports bij onder andere $9.000 en zelfs even onder de $8.000, 

De $8.000 is een belangrijk prijsniveau, het bood namelijk weerstand in mei, voordat bitcoin naar zijn jaarlijkse hoogtepunt kon stijgen. Op dit moment bevindt de BTC koers zich overigens ook onder de 200-dagelijkse Moving Average (MA)

Zakt de koers de komende dagen door de $8.000 dan kan BTC gaan versnellen richting de $7.500. De Relative Strength Index (RSI) laat echter zien dat de situatie op dit moment overbought is, wat erop kan duiden dat de bears kracht aan het verliezen zijn. 

Stuitert bitcoin vanaf het support-gebied bij $8.000 terug omhoog dan heeft het nog een hele klus te klaren. Boven het huidige prijsniveau liggen namelijk een grote hoeveelheid weerstandsniveaus. Zo is er de $8.500 en $9.000. Een belangrijke weerstand blijft de dalende trendlijn die bij $9.600 voor weerstand kan zorgen.