De bitcoin (BTC) koers is na het grootste deel van oktober vooral zijwaarts te hebben gehandeld plotseling gestegen. Bitcoin kwam hiermee boven de dalende trendlijn uit die het sinds begin augustus vormde. Kortom, er was eindelijk wat actie!

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.258 op cryptocurrency exchange Coinbase. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van een maand geleden. In oktober handelde bitcoin namelijk voor het grootste deel vlak boven de support bij $8.000. 

Echter steeg bitcoin nog een flink stuk hoger voordat het de consolidatie inzette bij $9.000. Op 26 oktober werd een high neergezet van $10.540 op Coinbase. Traders die begin oktober wat bitcoin kochten behaalden dus van maand op maand een rendement van 31% in het geval zij op het juiste moment hun posities sloten. 

Na de flinke stijging is bitcoin iets naar beneden gecorrigeerd om support te vinden bij $9.000. Sindsdien lijkt er een equilibrium op de markt te ontstaan waardoor de koers zijwaarts begint te handelen. 

Voor nu lijkt het erop dat de 200 dagen moving average (MA) support biedt. De eerste test vond op 31 oktober plaats bij $9.012. De 200-MA zou op dit moment bij $9.126 support kunnen bieden. Er lijkt dan ook een lichte uptrend te ontstaan met de Relative Strength Index (RSI) die een waarde van 58 aangeeft en de MACD die ook een uptrend weergeeft.

Op het moment van schrijven biedt de $9.400 echter sterke weerstand. Een overtuigende uitbraak boven dit prijsniveau kan voor een versnelling zorgen richting de volgende weerstand die mogelijk bij de 100 dagen MA zou kunnen liggen. De 100-MA ligt op dit moment op ongeveer $9.600. Mocht de koers hier de komende maand doorheen weten te breken dan zal de $10.000 het eerste grote obstakel zijn. Daarboven ligt het volgende doel voor de bulls op $10.500 waar de koers dus eind oktober weerstand tegenkwam.